Ipari klíma berendezések

Fontos!
Itt csak tájékoztató jellegű információt adunk közre, hiszen akinek ilyen rendszerre van szüksége, azt tervezni- méretezni kell. A gépész tervezők a tudás bírtokában vannak, akiknek nem tudnánk újdonsággal szolgálni, de a téma után érdeklődőknek ez is érdekes lehet. 


DVM, MDV, VRV, VRF 
rendszerű változtatható teljesítményű központi egység, mely szabadon ötvözi a legkülönfélébb felhasználói igényeket a szélsőséges adottságokkal. A távolság a kültéri és a beltéri egység között akár 100 m-is lehet 50m-es szintkülönbséggel is. Felfűzhető a rendszerre akár 50 db különféle típusú beltéri egység. Együtt tud működni az oldalfai egység a légcsatornázható beltérivel, vagy a kazettással is. Minden egység külön-külön irányítható az ott tartózkodók igényének megfelelően. Mód van csoportos irányításra, pl., egy szint külön kezelésére, de további lehetőséget kínál rendszer, az interfészre kapcsolt központi távirányításra, vagy számítógépes felügyeletre. Azon felül az internetes épület-felügyeleti rendszerbe is kapcsolható. A fentiek tükrében alkalmas szállodák, kórházak, lakóparkok, irodaházak gazdaságos klimatizálására. Berendezések kaphatóak 25 kW-120kW összteljesítményig. 

Folyadékhűtő berendezések
Folyadékhűtést olyan helyen alkalmaznak, ahol a direkt elpárologtatású berendezések már nem jöhetnek szóba a nagy távolságok, vagy a kapacitás igény miatt. Ebben az estben a hűtőközeg a víz, vagy esetleg glikol, melyet egy nagy kapacitású hűtőkompresszor, hőcserélőkön keresztül hűti le 5-7 C fokra. A lehűtött víz, hagyományos szigetelt csöveken jut el a beltéri hőcserélőig, ahol felveszi a környezet energiáját, vagyis lehűti azt. A folyadékhűtő berendezések 5kW- tól több mega Watt teljesítményhatáron belül készülnek. Mi elsősorban a MIDEA éd DAIKIN folyadékhűtők telepítésében vagyunk érdekeltek. Mivel ezek a berendezések telepítése, a hálózat kiépítése, a Fan-Coil beltéri egységekkel együtt nem egy egyszerű klímás feladat. Mind ez, mind az előző rendszer, komoly tervezést igényel, a kivitelezése pedíg több szakma összehangolt munkáját igényli. 

Légkezelők,- az igazi klímaberendezés 
Ez az a rendszer, mely magába ötvöz minden olyan tényezőt, mely szükséges ahhoz, hogy az épületben tartózkodók kellemes környezetben tartózkodhassanak. Szűri a beszívott friss levegőt, melyet hozzákeveri a visszaszívott benti levegőhöz. Ezt a keveréket igény szerint felfűti, vagy lehűti. Csak ennél a rendszernél lehet megoldani a befújt levegő páratartalmának pontos beállítását, mely az élettani szempontokat figyelembe véve legalább olyan fontos, mint a hőmérséklet. A mai kornak megfelelően, egy ilyen berendezés építőelemekből áll össze, így nincs olyan igény melyet ne lehetne teljesíteni. Természetesen, ez a legnagyobb beruházást igénylő megoldás, így csak nagy kapacitások esetén gazdaságos. A légkezelő berendezések telepítése csak egy munkafázis. Beruházás nagy részét a légtechnika szerelés és légtechnikai elemek telepítése jelenti. A fentiekből - gondolom- kiderül, hogy ezekre, a rendszerekre nem lehet katalógus szerinti árat adni, melyből a Megrendelő maga kiszámolhatja a beruházás értékét. Ha a terv már rendelkezésre áll, akkor tudunk árajánlatot adni. Ha, csak elképzelés van, akkor, csak nagyon hozzávetőleges becsléssel tudunk szolgálni. Ha, ránk bízza, akkor partnereink meg is tervezik az Ön számára legkedvezőbb megoldást, mely kivitelezői szempontból is megvalósítható.