A+ R A-

Oldalfali klímákról

Az oldalfali split klíma, vele találkozunk a legtöbb áruházban és ebben a kategóriában van a legnagyobb versengés a gyártók között a vevők kegyeiért. Markánsan szegmentálódott ez a terület. Az egyik irányzat a minél olcsóbb klímakészülékek forgalomba hozatala. Viszont, ezt a célt csak a kivitelezés egyszerűsítésével és a mennyiség növelésével lehet elérni. A másik irányzat a minél magasabb igények kielégítését- magas műszaki színvonalat célozta meg. Ezek a klimakészülékek többszörösébe is kerülhetnek, mint a tömeggyártmányok.

Előnye Hátránya
+ Csendes, halk üzemelés.
- A kültéri egység elhelyezése, a legtöbb esetben problémát okoz. Utcai homlokzatra elhelyezett kültéri egység építési engedély köteles. (hogy ki rendelkezik ilyen engedéllyel, azt mi nem kérdezzük)
+ Nagy felületű radiál ventilátor jól keveri el a hideg levegőt, így 1-2 m-en túl nem érezhető a huzathatása. - A kültéri beltéri távolság nem lehet több, egyszerű készülék esetén 5 m-nél, minőségi készülékek esetén 7,5m-nél, a legjobbak esetén 15-20m-nél.
+ A minőségi klímagyártók nagy hangsúlyt fektetnek a levegő szűrésére, az esztétikára, és a minél csendesebb készülékek előállítására. - Egy mono oldalfali split klimával, egy helyiséget lehet hűteni, hiába hagyják nyitva az ajtót. ( a hideg levegő, energiaszegény közeg, melynek csekély a saját mozgása, így nehezen keveredik a környezetével, nem úgy, mint a meleg levegő. A radiátor ezért képes befűteni a szobát, ventilátor nélkül is) Mindezek ellenére, ha műszakilag nincs akadálya, elsősorban ezeket, a klímakészülékeket ajánljuk mi is az egyszerűbb klimatizálási igény esetén.
+ Viszonylag egyszerű, gyors a beépítése.

+ Mint minden klímát az oldalfali klímát is lehet használni fűtésre is. Manapság egyre többen csak klímával fűtik az otthonukat.
Minden klíma alkalmas fűtésre. Így vannak amik fűtésre optimalizáltak gyárilag, de ha nem, könnyen kis költséggel be lehet építeni a kültéri egységbe a téli kiegészítőket.

 +

Beszállítóink

"

Besz2

Besz2 (copy)

Beszállítóink (copy)