Légtechnika

Tartalomjegyzék

 

A klímatechnika nem létezik légtechnika nélkül. 
Hiszen, ha hűtünk, vagy fűtünk megváltoztatjuk a levegő állapotát, mely lehet jó, de legnagyobb jószándékkal is okozhatunk nagyobb bajt, mint ha nem csináltunk volna semmi. 
A légtechnika nem csak egy ventilátor, vagy egy szagelszívó, az egy külön szakma, mely tervezést és számításokat igényel. Manapság a megszigorított előírások miatt a légtechnikai rendszereket bizonylatolni kell akusztikai és áramlástechnikai adatokkal. 
Ezért a légtechnikai kivitelezésnek nincsenek előirányzott egységárai. 
Minden esetben felmérünk előzetes ajánlatot teszünk, majd tervezünk és megszületik a végleges kiviteli ajánlat. 
A kész munkát dokumentáljuk. 
Egyszerű példa: 
Családi ház tulajdonosa megkeresett, hogy beszigetelték a házukat és az óta minden penészedik, dohoz szag van mindenhol. A ruhás szekrényben minden elrothadt, az ablakon folyik a víz pedig 25 C fok van a lakásban és állandóan szellőztetnek, de nem lehet ott élni. 
Megterveztünk egy hővisszanyerős lakásszellőztetést,  mely helyiségenkéti  keverést végez, utóhűtő és utófűtő beépítésével. Midea 500 m3/órás hővisszanyerő és egy 3,5 kW-os MIDEA ablakklímából kialakított egység kombinálása. Csőrendszerrel a teljes rendszer 1,2 millió Ft-ból kijött.  
utht_utft.jpg Szellőző gép után beépített utóhűtő/utófűtő

Mára tökéletesen élhető lakás lett a "becsomagolt" házból. Sőt az utőfűtő/utóhűtő ellátja nyáron a ház temperálást is külön klímakészülék beépítése nélkül. 

Másik példa egy olyan műemlék házban végzett légkondícionálás, ahol nincs mód klíma kültéri elhelyezésére, de lesz álmennyezet. 
A lakás szellőztetése egy Galetti Reco hővisszanyerős géppel van megoldva, melyben gyárilag beépítet utófűtő/utóhűtő berendezés van. 
A csőrendszer egyedi tervezéssel és gyártatással történt. 
A teljes projekt értéke 3,5 millió Ft volt, de ez az egy megoldás volt kivitelezhető. 
uribig.jpg